welkom bij MamaMozaïek
blog
contact
routebeschrijving
 
hoe maak ik een mozaïekbuik?
 
gipsbuik
mozaïekbuik
 
gipsbuik galleries
 
bevriende sites
 
 
>> mamamozaiek.nl >> gipsbuik blog van MamaMozaïek

Voor de zwangerschapsweek van het televisieprogramma RTL Koffietijd werd ik gebeld met de vraag of ik een gipsafdruk wilde maken tijdens de uitzending. De redactie had mijn website gevonden en ze waren erg enthousiast over de mozaiekbuiken, ze vroegen of ik er een aantal mee wilde nemen naar de studio. Ook mocht ik mijn nieuwste bedrijfstak DoubleMe3d promoten. Ik ging graag op hun voorstel in, het was weer een leuke ervaring.

Naast Mamamozaiek en Gedenkmozaiek ben ik nog iets anders leuks gaan doen wat ook echt iets voor jou kan zijn!

Ik ben mijn eigen 3D Scan&Print Studio begonnen!
Naast een kamer voor het maken van de gipsafdrukken heb ik nu ook een aparte studioruimte waar iedereen langs kan komen om een 3d scan van zichzelf te laten maken. Terwijl je ongeveer 3 minuten op een draaiend plateau staat word je van top tot teen ingescand. Vervolgens gaan we aan de slag met het nabewerken van de scan en deze wordt dan uitgeprint met een van onze 3Dprinters!

Het resultaat is een klein beeldje van jezelf van ongeveer 10 to 17 cm hoog. Zowiezo leuk maar vooral ook voor de zwangere vrouwen. Het is een unieke manier om je zwangerschap vast te leggen. Het beeldje is een replica van jezelf, een kleine jij. We zijn hiermee de eerste scan- en printstudio in Nederland waar iedereen terecht kan! Neem een kijkje op de DoubleMe3D website en like onze DoubleMe3D facebook pagina

In de hele maand februari geven we 50% korting! Als je zowel een gipsafdruk laat maken als een 3D scan & print dan krijg je op de goedkoopste van de twee 50% korting! Echt dames ga ervoor want niemand heeft dit nog.
Geen gedoe meer met flappen tappen van tevoren of later geld overmaken, vanaf september 2013 is het mogelijk om te pinnen bij MamaMozaiek!

Contant is overigens ook nog steeds prima.
Er staan weer een heleboel nieuwe mozaiekbuiken en andere foto's in de gallery!

De gipsbuik gallery staat hier
Om echt een goed beeld te krijgen van de pracht van een mozaiekbuik hebben wij een paar buiken vereeuwigd in een 3D foto. Met je muis kun je de hele buik ronddraaien en van alle kanten bekijken.

Neem ook eens een kijkje in onze 3D buiken gallery, je vind ze in de gipsbuik galleries.
Bij Mamamozaiek passen woorden als vrolijkheid en blijheid, het gaat over verwachting en nieuw leven! De mozaiekbuiken die ik maak dienen om de herinnering aan de mooie ronde buik levendig te houden! In mijn atelier ontmoet ik vrouwen met bolle buiken in de laatste fase van hun zwangerschap die uitkijken naar de komst van hun kind. We praten over de inrichting van de babykamer, het verloop van de zwangerschap en hun verwachtingen van het moederschap, allemaal dingen waar je blij van wordt. Voor mij persoonlijk is Mamamozaiek niet alleen werk waar ik vrolijk en blij van word het is tevens een prachtige tegenhanger van mijn "andere" mozaiekwerk. Ongeveer 7 jaar geleden, dezelfde tijd dat mamamozaiek ontstond, is ook Gedenkmozaiek ontstaan. Voor Gedenkmozaiek maak ik grafmonumenten in mozaiek.
Mijn twee websites houd ik bewust gescheiden, de aanstaande mama's wil ik niet confronteren met grafstenen van overleden kinderen en andersom kan het voor ouders die een kind verloren hebben heel pijnlijk zijn om de zwangere buiken te zien.

In mijn atelier loopt het wel door elkaar, en komen de twee uitersten bij elkaar, het begin en het einde, leven en dood en is de cirkel van het leven rond. Voor mij is alles daardoor goed in balans.
De mensen die bij mij komen voor een gedenksteen komen toch ook voor vrolijkheid. Ondanks het verdriet om hun verlies zijn ze op zoek zijn naar een monument dat vrolijkheid uitstraalt en aan blijheid herinnerd, ze kiezen voor iets persoonlijks vol kleur. Ik maak de monumenten vaak met de nabestaanden samen, wat leidt tot bijzondere ontmoetingen. Dit werk is vooral heel mooi en ik ervaar het niet als zozeer als zwaar wat veel mensen denken, maar meer als bijzonder en verrijkend.

Onlangs kwam ik in contact met Mari Jonker. Mari heeft in haar werk net als ik te maken met de twee kanten van het leven, geboorte en overlijden. Zij maakt wiegbekleding en babyschoentjes onder de naam Bibiana wiegbekleding maar daarnaast maakt ze ook afscheidsmandjes voor baby's die zijn overgegaan. Zij noemt het ‘met liefde bijdragen aan een Mensje-Waardig afscheid'. Haar werk spreekt mij erg aan.

Ik wilde dit deel van mezelf graag een keer met jullie delen. Er is geen leven zonder de dood en geen dood zonder het leven.... Voor als jullie meer informatie willen staan hieronder de websites.

http://www.gedenkmozaiek.nl
http://www.bibianawiegbekleding.nl
http://www.sterrenkindje.nl
Regelmatig krijg ik verzoeken van vrouwen die graag een gipsafdruk willen laten maken van hun borsten of buik terwijl ze niet zwanger zijn.

Er zijn verschillende redenen om zo´n afdruk te laten maken, bijvoorbeeld vrouwen die een borstamputatie moeten ondergaan en op die manier een tastbare herinnering aan hun borsten willen houden. Maar ook vrouwen die drastisch gaan afvallen en op die manier hun lichaam willen vastleggen in een gipstorso, ter motivatie en herinnering.

Er zijn nog vele andere redenen te bedenken om dit te willen. Schroom daarom niet om contact met mij op te nemen, informeer gerust naar de verschillende mogelijkheden.
Voor het tv programma Tienermoeders heeft MamaMozaiek een gipsafdruk gemaakt van de buik van de zwangere Tamara. In mei is dit uitgezonden op SBS6.

Bekijk het filmpje van het maken van de gipsafdruk.
Vanaf vandaag hebben we een nieuw product dat verkrijgbaar is via onze site. Wil je je zwangere partner, vriendin, of dochter een gipsafdruk kado doen? Geef dan de MamaMozaiek kadobon.

Je kan zelf aangeven welk bedrag je hieraan wilt besteden. Met de kadobon kan je een gipsafdruk in het atelier laten maken.

De MamaMozaiek gipsbuik kadobon bestel je hier
Op 1 oktober is het geboortecentrum Sophia in Rotterdam feestelijk geopend. Tijdens de opening werd er een overeenkomst ondertekend met daarin diverse verbeterpunten in de geboortezorg. Er is hiervoor een mooi bord gemaakt met daarop een buikafdruk van MamaMozaiek.

Het Geboortecentrum Sophia maakt deel uit van het gemeentelijke programma Klaar voor een Kind, waarmee babysterfte en een slechte start bij de geboorte – in Rotterdam hoger dan elders in het land – moeten worden teruggedrongen.

http://www.geboortecentrumsophia.nl
Op uitnodiging van Globalicious, een organisatie die zich inzet voor het behalen van de 15 millenniumdoelen, zal MamaMozaiek een aantal mozaiekbuiken exposeren in de vrouwentent op het Festival Mundial op 20 en 21 juni.

De tent richt zich op het vrouw zijn, de kracht die vrouwen hebben en hoe je die kunt gebruiken om bijvoorbeeld bij te dragen aan het behalen van Millenniumdoelen 3 en 5:
3: Vóór 2015 hebben mannen en vrouwen dezelfde rechten overal ter wereld
5: Vóór 2015 is de sterfte bij zwangerschap sterk afgenomen

In de tent hoor je mooie verhalen en kun je gratis deelnemen aan heerlijke workshops. Je verlaat de tent met een brede glimlach en een enorme berg energie.

Maurice de Hond en zijn vrouw Mari Petell Rodriguez hebben op 21 mei een mooie dochter gekregen, het kleine meisje heet Daphne Marianne.

Met 34 weken kwamen zij bij mij in het atelier om een afdruk te laten maken van de zwangere buik van Mari. Vervolgens heb ik de afdruk gemozaïekt in warme kleuren die goed in de babykamer passen. Ik heb vernomen dat de buik inmiddels mooi hangt.

Namens MamaMozaïek veel geluk gewenst!
Sabina was te bewonderen in de Life & Cooking uitzending van 22 maart 2009 waarin ze een gipsbuik maakt van de zwangere Selma. Van deze gipsafdruk maakt ze vervolgens een mooi mozaïek kunstwerk.

Bekijk het filmpje hieronder
mamamozaiek.nl - (c) 2007-2022 - Atelier Kunst-ig - Kruisweg 12, 2665HB Bleiswijk - sabina@mamamozaiek.nl - www.kunst-ig.nl