welkom bij MamaMozaïek
blog
contact
routebeschrijving
 
hoe maak ik een mozaïekbuik?
 
gipsbuik
mozaïekbuik
 
gipsbuik galleries
 
bevriende sites
 
 
>> mamamozaiek.nl >> gipsbuik blog van MamaMozaïek

MamaMozaiek versus Gedenkmozaiek
Bij Mamamozaiek passen woorden als vrolijkheid en blijheid, het gaat over verwachting en nieuw leven! De mozaiekbuiken die ik maak dienen om de herinnering aan de mooie ronde buik levendig te houden! In mijn atelier ontmoet ik vrouwen met bolle buiken in de laatste fase van hun zwangerschap die uitkijken naar de komst van hun kind. We praten over de inrichting van de babykamer, het verloop van de zwangerschap en hun verwachtingen van het moederschap, allemaal dingen waar je blij van wordt. Voor mij persoonlijk is Mamamozaiek niet alleen werk waar ik vrolijk en blij van word het is tevens een prachtige tegenhanger van mijn "andere" mozaiekwerk. Ongeveer 7 jaar geleden, dezelfde tijd dat mamamozaiek ontstond, is ook Gedenkmozaiek ontstaan. Voor Gedenkmozaiek maak ik grafmonumenten in mozaiek.
Mijn twee websites houd ik bewust gescheiden, de aanstaande mama's wil ik niet confronteren met grafstenen van overleden kinderen en andersom kan het voor ouders die een kind verloren hebben heel pijnlijk zijn om de zwangere buiken te zien.

In mijn atelier loopt het wel door elkaar, en komen de twee uitersten bij elkaar, het begin en het einde, leven en dood en is de cirkel van het leven rond. Voor mij is alles daardoor goed in balans.
De mensen die bij mij komen voor een gedenksteen komen toch ook voor vrolijkheid. Ondanks het verdriet om hun verlies zijn ze op zoek zijn naar een monument dat vrolijkheid uitstraalt en aan blijheid herinnerd, ze kiezen voor iets persoonlijks vol kleur. Ik maak de monumenten vaak met de nabestaanden samen, wat leidt tot bijzondere ontmoetingen. Dit werk is vooral heel mooi en ik ervaar het niet als zozeer als zwaar wat veel mensen denken, maar meer als bijzonder en verrijkend.

Onlangs kwam ik in contact met Mari Jonker. Mari heeft in haar werk net als ik te maken met de twee kanten van het leven, geboorte en overlijden. Zij maakt wiegbekleding en babyschoentjes onder de naam Bibiana wiegbekleding maar daarnaast maakt ze ook afscheidsmandjes voor baby's die zijn overgegaan. Zij noemt het ‘met liefde bijdragen aan een Mensje-Waardig afscheid'. Haar werk spreekt mij erg aan.

Ik wilde dit deel van mezelf graag een keer met jullie delen. Er is geen leven zonder de dood en geen dood zonder het leven.... Voor als jullie meer informatie willen staan hieronder de websites.

http://www.gedenkmozaiek.nl
http://www.bibianawiegbekleding.nl
http://www.sterrenkindje.nl
mamamozaiek.nl - (c) 2007-2022 - Atelier Kunst-ig - Kruisweg 12, 2665HB Bleiswijk - sabina@mamamozaiek.nl - www.kunst-ig.nl