welkom bij MamaMozaïek
blog
contact
routebeschrijving
 
hoe maak ik een mozaïekbuik?
 
gipsbuik
mozaïekbuik
kadobon bestellen
 
gipsbuik galleries
 
bevriende sites
 
 
mamamozaiek.nl zelf maken hoe maak ik een mozaiekbuik?

Tips voor het maken van een mozaiekbuik!

Zorg ervoor dat de gipsafdruk niet meer flexibel is, verstevig de buik zonodig met extra rolletjes gipsverband. Indien de buik fexibel is gaan de voegen van het mozaiek uiteindelijk scheuren. Je kan de buik ook extra verstevigen door voegmiddels aan de binnenkant van de buik te smeren.

Om de buik op te kunnen hangen maak twee gaatjes aan weerszijden van de buik ter hoogte van de borsten. Hierdoor haal je stuk ijzerdraad die je aan de achterkant dichtdraait. De twee stukken ijzerdraad knoop je aan elkaar vast. Aan de voorkant plak je wat extra gipsverband over het ijzerdraad heen zodat je het ijzerdraad niet meer ziet.

 
Om de stukjes mozaiek (keramiek, glasmozaiek of spiegel) op te plakken kan je montagelijm (geen kit) gebruiken van de bouwmarkt. Je smeert een stukje van de buik in en plakken maar.

Zorg ervoor dat de stukjes een onderlinge afstand hebben van ongeveer 3 mm, aangezien de buik rond is kan je het beste kleine stukjes gebruiken zodat de scherpe punten niet gaan uitsteken.

Met grijs voegsel komt het mozaiek doorgaans het beste tot zijn recht, het mozaiek komt meer samen. Wit voegsel kan je gebruiken bij witte steentjes of als je juist de voegen wilt benadrukken. Je kan standaard voegsel gebruiken van de bouwmarkt.
 
Deze voorbeelden zijn mij toegestuurd door de creatieve moeders die zelf aan de slag zijn gegaan met het mozaieken van de gipsafdruk.
mamamozaiek.nl - (c) 2007- - Atelier Kunst-ig - Kruisweg 12, 2665HB Bleiswijk - sabina@mamamozaiek.nl - www.kunst-ig.nl